ITAB - Group Accountant

ITAB Shop Concept AB erbjuder kompletta butikskoncept till butikskedjor inom detaljhandeln. I helhetserbjudandet ingår kundunika konceptinredningar, kassadiskar, självutcheckningssystem och professionella belysningssystem. Bland kunderna finns de ledande aktörerna i större delen av Europa.

ITAB är marknadsledande inom kassadiskar till detaljhandeln i Europa, och en av Europas största leverantörer av butiksinredning och belysningssystem. ITAB har cirka 3 600 anställda i 28 länder och hade 2016 en årsomsättning på 5 417 Mkr. Bolagets B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. ITAB är en koncern som eftersträvar mångfald och erbjuder goda karrriärmöjligheter på en internationell marknad.

 

Group Accountant

Vi söker nu en engagerad Group Accountant med fokus främst på koncernredovisning där vi erbjuder en kvalificerad, bred roll på koncernnivå som ger dig en unik möjlighet i en växande internationell koncern där du erbjuds ett självständigt arbete med stor möjlighet att påverka, driva och utveckla koncernens rutiner och processer. Placering är på koncernens huvudkontor i Jönköping.

Om tjänsten

I din roll samarbetar du med ansvarig för koncernredovisning. Dina arbetsuppgifter är bland annat:

  • Koncernkonsolidering i samarbete med ansvarig för koncernredovisning
  • Stötta koncernens dotterbolag i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Medverka och leda projekt och ständigt utveckla koncernens rutiner och processer

Din roll innefattar också moderbolaget ITAB Shop Concept AB där du:

  • Har ansvar för löpande bokföring, månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering
  • Upprättar budget, prognoser och exempelvis kostnadsanalyser samt likviditetsprognoser
  • Medverkar vid upprättande av årsredovisningar, delårsrapporter och deklarationer
  • Ständigt utvecklar och förbättrar bolagets rutiner och processer
  • Säkerställer efterlevnad av svensk redovisningslagstiftning och svenska skatteregler samt utbildar och informerar om nya rutiner och regelverk
  • Medverkar i projekt inom exempelvis finansområdet 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning och är utbildad civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning/revision samt 4-6 års arbetslivserfarenhet. Du är självständig inom koncernkonsolideringsområdet och erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter sedan tidigare, gärna från en internationell miljö är meriterande. Framförallt har du ett brinnande intresse och god förståelse för siffror. Du trivs med att arbeta i team, är prestigelös och serviceinriktad.

I din roll kommer du att ha många kontaktytor vilket gör att du bör ha lätt för att bygga relationer. Struktur och förmåga att växla mellan olika uppgifter är viktigt.  Du trivs i en roll där du själv förväntas ta ansvar för att planera, söka information och prioritera. Du uttrycker dig obehindrat, i tal och skrift, när det gäller engelska och svenska, har du kunskaper i ytterligare språk är det positivt. Allmänt goda kunskaper i Office paketet och Excel i synnerhet är en förutsättning och tidigare erfarenhet av system för koncernkonsolidering är meriterande.

Ansökan

Du ansöker om tjänsten snarast, dock senast 9 april 2017www.onepartnergroup.se.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varvid tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.